Škandinávsky alebo holandský hrniec
-piatok, 23. mája 2014
Chodíte na kempovačky a zálesácke čundre?
A poznáte škandinávsky či holandský hrniec?
Je to špeciálny hrniec s veľmi hrubými stenami. Tajomstvo varenia v ňom je - variť pomaly, pomaly, pomaly.
Ráno si urobíte na ohni raňajky, kávu alebo čaj a potom do pahreby vložíte hrniec so všetkým, čo patrí do poriadneho gulášu. Hrniec postavíte do postele z uhlíkov a uhlíkmi ho aj prikryjete.
Večer, po návrate k stanu, Vás bude čakať jedlo ako od šéfkuchára :-)
Hrniec sa dá použiť aj ako pekáč na chlieb, pokrievku použijete ako panvicu na vyprážanie na otvorenom ohni. Môžete ho zavesiť na trojnožku.
Už sa aj Vám zbiehajú slinky? :-)
http://www.prijemneveci.sk/liatinovy-skandinavsky-kotlik