Voskovaný obal Peelo L - paličky
Voskovaný obal Peelo pomáha znižovať zbytočné jednorazové obaly a potravinový odpad v domácnosti, ktorý často vzniká nesprávnym skladovaním.
Peelo môžete použiť na obalenie potravín ako sú syry, ovocie a zelenina, bylinky, pečivo, šunka, grilované mäso. Taktiež sa dá použiť ako obal na desiatu alebo ako prikrývka na misku/tanier.
✓ Predĺži životnosť potravín
✓ Tvarovateľný a lepivý
✓ Umývateľný a opakovane použiteľný
✓ 100% prírodný a vyrobený na Slovensku
✓ Kompostovateľný a rozložiteľný
Dostupnosť:
Na sklade - posielame ihneď
Ekologický, opakovane použiteľný, umývateľný, 100% prírodný a kompostovateľný voskovaný obal Peelo.
Prírodný obal na potraviny je vyrobený zo včelieho vosku, z bavlny, zo živice, z jojobového a kokosového oleja.
Peelo obrúsok je vyrobený z certifikovanej OEKO-TEX® bavlny, slovenského a českého včelieho vosku, prírodnej živice a kokosového a jojobového oleja. Práve vďaka týmto zložkám potraviny dýchajú. Peelo funguje ako šupka, ktorá ich prirodzene chráni aj v prírode.
Starostlivosť a použitie
Obal zohrejte teplom rúk a prikryte ním nádobu alebo obaľte zvyšok potravín. Peelo sa tak perfektne prispôsobí akémukoľvek tvaru.
Po použití opláchnite vlažnou vodou (max 40 stupňov), v prípade potreby použite ekologický saponát a jemnú hubku. Nechajte voľne uschnúť alebo utrite utierkou.
Nedávajte obal do horúcej vody, mikrovlnky, umývačky riadu a nevystavujte ho priamemu slnku, poškodila by sa tak vosková vrstva. Nenechávajte ho ani v trvalo vlhkom prostredí.
Neodporúča sa priamy styk so surovým mäsom alebo plesnivými syrmi. Takéto potraviny nechajte v nádobe a tú prikryte.
Pri správnej starostlivosti vám môže Peelo vydržať až 1 rok. Postupom času sa bude mierne vytrácať lepivosť, naďalej však bude udržiavať jedlo čerstvé.
Užitočné tipy
Pečiete domáce buchty alebo radi fermentujete? Obal z včelieho vosku bude vaším pomocníkom a je ideálny na prikrytie cesta alebo fermentovanej kapusty, ktorá potrebuje na kvasenie trochu vzduchu.
Niektoré plodiny ako červená repa, jahody alebo aj rôzne omáčky môžu obal sfarbiť a práve pre to Peelo získa časom farebnú patinu. Ak ho však chcete udržiavať čo najčistejší, umyte ho čo najskôr po použití, vždy však len v studenej alebo vo vlažnej vode, alebo suroviny so silným pigmentom dávajte do misky a tú prikryte.
Ak už Peelo vyzerá opotrebovane, stačí zapnúť rúru na 65 °C, plech vystlať papierom na pečenie, aby sa nezašpinil a neprilepil, a Peelo naň položiť. V rúre ho nechajte oddychovať 5 až 10 minút, kým sa vosková vrstva nerozpustí. Potom Peelo vyberte, chyťte ho za dva vedľajšie rohy a zamávajte ním vo vzduchu. O pár sekúnd bude takmer ako nový.
Vyrobené na Slovensku.