Plytká železná panvica - 24cm

Kvalitná železná panvica na ohrievanie alebo vyprážanie s priemerom 24cm. Je vhodná na všetky typy sporákov, ale aj na otvorený oheň.
Kód: AT65224
Dostupnosť: Na sklade - posielame ihneď
24,50€

Železné panvice sú podobne ako liatinové klasikou, ktorú poznali už naše staré matere. Nepriľnavú vrstvu tvorí olej naviazaný na železo.

Na rozdiel od liatinových panvíc, tieto sú valcované, preto je povrch hladší. Sú tenšie, a teda aj ľahšie, čo uľahčuje manipuláciu. Na druhej strane sa panvica jedlom výrazne ochladzuje, preto nie je vhodná na pečenie napr. steakov a aj pečenie palaciniek je dlhšie. Ak však hľadáte ľahkú panvicu napr. na ohrievanie či na prípravu rýchlych raňajok, táto panvica Vás určite nesklame.

Návod na používanie železných panvíc "Albert Turk":

- Vo všeobecnosti treba dbať na správnu veľkosť panvice – to znamená, že dno panvice by nemalo byť väčšie ako veľkosť platničky, pretože vtedy dochádza k nerovnomernému zahrievaniu panvice a môže viesť k jej pokrúteniu.

- Najprv zohrejte panvicu a tuk, až neskôr pridávajte potraviny na opekanie.

- Panvica má výbornú vodivosť a je ľahká (má menšiu akumulačnú schopnosť), preto rýchlo reaguje na zmenu teploty.

- Nikdy neumývajte panvicu v umývačke riadu. Väčšinou stačí, ak ju vyčistíte papierovou utierkou. V prípade potreby ju umyte v horúcej vode, dobre osušte a jemne premastite.

- Zo začiatku budete potrebovať viac tuku ako pri panviciach s nepriľnavým povrchom. Čím častejšie budete panvicu používať a čím bude tmavšia, tým menej tuku bude potrebné použiť.

Panvice je možné používať na všetkých druhoch sporákov (vrátane indukcie) ako aj na otvorenom ohni. V prípade sklokeramickej dosky dodržujte návod na používanie a neposúvajte panvice po doske. Hrniec alebo panvicu pri premiestňovaní zodvihnite.

Pred prvým použitím:

Najprv treba odstrániť ochranný film na panvici, ktorý chránil panvicu pred koróziou: Panvicu namočte do horúcej vody s pracím práškom a nechajte pôsobiť. Následne panvicu vykefujte a opláchnite horúcou vodou. Panvicu napokon dobre osušte.

Následne panvicu treba „zapiecť či vypáliť“: Nalejte do panvice tuk alebo olej, ktorý je vhodný na vyprážanie tak, aby dôkladne pokryl dno. Pridajte surové plátky zemiakov alebo zemiakové šupky a čajovú lyžičku soli. Zemiaky na horúcom ohni opekajte až kým dno panvice nezačne tmavnúť. Niekoľkokrát ich otočte až kým nebudú tmavohnedé. Potom panvicu vyprázdnite, prepláchnite a dobre osušte. Panvica je teraz pripravená na používanie. Nezabudnite, že panvica je zo železa a už nie je chránená pred koróziou, tzn, že po každom „mokrom“ vyčistení je potrebné ju jemne premastiť trochou oleja.

Bezpečnostné upozornenie: Úchytky môžu byť počas používania horúce. Prosím, používajte chňapky. Prázdnu panvicu nikdy nezohrievajte.

 

Vyrobené v Nemecku.

Vlastnosti
rozmery priemer: vrch 24 cm, dno 18cm, dĺžka 46,5cm, hĺbka 3cm
hmotnosť 1095g
Tagy produktu
Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, tiež zakúpili

Lufa - prírodná špongia - min. 50cm

Nič lepšie na umývanie riadu ste nemali :-) Prírodná lufa - špongia sa využíva ako ekologická hubka na riad. Nastrihá sa na kúsky aké potrebujete. Z jednej lufy vyjde cca 10 hubiek. 1 hubka vydrží cca 2 mesiace. Lufa sa tiež využíva na masáž tela pri sprchovaní. 100% kompostovateľná. Dodávame stlačenú/zlisovanú, aby zaberala čo najmenej miesta pri preprave.
5,50€

Bezodpadová hubka čierna

Prateľná hubka na riad z prírodného materiálu v originálnom dizajne. Kompostovateľná.
1,90€

Bezodpadová hubka zelená

Prateľná hubka na riad z prírodného materiálu v originálnom dizajne. Kompostovateľná.
1,90€

Bezodpadová hubka modrá

Prateľná hubka na riad z prírodného materiálu v originálnom dizajne. Kompostovateľná.
1,90€